Vip Günübirlik Kapadokya Turu

0 TL Kişi Başı
Kule Site Hareketli
REZERVASYON YAP

Ulaşım
Profesyonel Rehberlik
Yola çıkışta aparatif ikram
Tesiste Kahvaltı

Öğlen Yemeği (Birer içecek dahil)

Akşem yemeği ( Müzikli ) 

Transferler

Yeterli sayıya ulaşılamamasında Acente Turu iptal etme hakkını saklı tutar.

!!!  Tur programı rehberi tarafından program akışı çerçevesinde farklılık gösterebilir.

   

ilk durağımız Uçhisar Kale altı ile Kapadokya kırmızı turumuz başlar. Rehberimiz bulunduğunuz yer ile ilgili bilgileri size aktarır ve ardından Uçhisar Kalesi etrafında fotoğraf molası verilir.

 

Tur Lokasyonları

Uçhisar Kale Altı
Göreme Açık Hava Müzesi
Çavuşin Köyü
Avanos (Çömlek Atölyesi)
Paşabağı / Zelve
Devrent Vadisi
Aşk Vadisi

İkinci durağımız olan  Göreme Açık Hava Müzesine hareket edilir.

1985 yılından beri  Unesco Dünya Mirasları listesinde  bulunan Göreme Açık Hava Müzesinde kaya kiliseleri, ilk Hristiyanlar tarafından dışardan oyularak yapılan şapelleri, Roma zulmünden kaçanların sığındığı bir Ortodoks Manastırı gezerek görebilirsiniz.

Kilise ve şapellerin duvarlarında sıra dışı binlerce yıllık olan freskleri görebilirsiniz. Duvarlardaki Freskler günümüze kadar dayanmış ve bugüne kadar gelmiştir.

Daha sonra tarihi ve eski bir Yunan Köyü olan Çavuşin Köyü’ne kısa bir gezi düzenliyoruz.

Yerel bir restaurantta Kapadokya’ya özgü öğle yemeğine katılıyoruz ve yemekten sonra Avanos ilçesine yol alıyoruz.

Burası milattan önce 2000’ li yıllarda Hitit Uygarlığında pişmiş toprak ile çanak, çömlek, ve seramik atölyelerine ev sahipliliği yapan sanatının merkezidir. Burada geleneksel çanak çömlek sanatını izleme ve deneyimleme şansını buluyorsunuz.

Çanak-çömlek yapımında kullanılan killi toprak Avanos’dan geçen ve Türkiye’nin en uzun nehri olan antik zamanda Hallys olarak da bilinen Kızılırmak’dan gelir.

Çanak ve çömlek atölyesi olan bir dükkanı ziyaret ediyoruz. Çanak ve çömlek yapılışını izleyip ayrıca sizlerde çanak, çömlek yapımını deneyebilirsiniz.

Sonraki durağımız Paşabağı-Zelze‘dir. Burada Aziz Simeon adına yapılmış şapel ve birçok kaya mekânları bulunur. 3 vadiden oluşan Zelve ören yerinde peribacaları çok yoğundur. Hıristiyanların 9. ve 13. yüzyıllarda yerleştikleri önemli bir yerleşim ve dini merkezdir. Geyikli, Balıklı ve Üzümlü kiliseler bu vadide bulunan en önemli kiliseleridir ve ikonoklastik dönem öncesine aittirler. Ayrıca burada 1952 yılına kadar iskân edilmiş bir çok yapıya da rastlanmaktadır.

Bir sonraki gideceğimiz yer  ise Devrent Vadisi (Hayal Vadisi)’e olarak ta bilinir.

Hayallerinizi büyüleyecek olan Devrent Vadisinde mevcut kaya şekillerinden farklı olarak oluşmuş kayaları ve  şekilleri yakından görebilmektesiniz.

Şimdi Aşk Vadisine geçiyoruz. Kapadokya bölgesinin en önemli yerlerinden biri olan aşk vadisi şahane yapılarıyla kendinde hayranlık bırakan peribacalarıdır. Üzerine Şapka konmuş silindir görünümündeki peri bacalarının ihtişamına hayran kalacaksınız aşk sembollerinin muhteşem yansımalarında fotoğraf çekmek için sıra beklemeniz gerekecek. Bu oluşumlar ihtişamı, boyutları ve kendine özgü renkleriyle etkileyiciliğinin sınırlarını zorlayan görünüşleri ile sizi kendisine hayran bırakacaktır.

vioft2nntf|00002000B993|AcentaPro_GezecekYer_DB|Tur_Program|icerik|A4312000-5001-405B-84D1-11559E3F3E8C
vioft2nnt8|00002000B993|AcentaPro_GezecekYer_DB|Tur_Program|icerik|71F636C6-BBA4-409F-92A4-8C56A7BA5FF2
VB. Otelin web sitesini ziyaret et.