Doğal Karadeniz (Sezon)

0 TL Kişi Başı
Hareket Noktası Sorunuz
REZERVASYON YAP

1.Gün : ANKARA - GİRESUN (GECE YOLCULUĞU)

Akşam saat 23.00'da Sıhhiye Sezenler Sokak Atatürk Lisesi önünden hareket ediyoruz. Sungurlu, Çorum, Samsun üzerinden gerekli molalarla Giresun Kale'sine varıyoruz.  

 

 

2.Gün : GİRESUN KALESİ-GÖRELE KEMENÇE HEYKELİ- HAMSİKÖY- ZİGANA DAĞI TÜNELİ-TORUL CAM TERAS-KARACA MAĞARASI-GÜMÜŞHANE

Sabah Giresun Kalesi'nde alacağımız kahvaltı ile panoramik olarak Giresun'u seyrediyoruz. Karadeniz'in üzerinde yaşanabilecek tek adası olan Amazon Adası'nı uzaktan fotoğraflayabileceğimiz ve Milli Mücadele'ye önemli katkıları ile bilinen Topal Osman'ın Mezar Anıtı'nı görebileceğimiz Giresun Kalesi'ni geziyoruz. Hemen ardından fındığın iki başkentinden biri olan bu şehirde fındık alışverişi için serbest zaman veriyoruz. Alışveriş sonrası ilk durağımız kemençenin anavatanı Görele'deki Kemençe Heykeli oluyor. (Kemençe Müzesi'nin açık olması durumunda içeride sergilenen kemençeleri daha yakından görebiliriz.) Buradaki kısa molamızın ardından tarihi İpek Yolu güzergahından Trabzon ili Maçka ilçesi sınırları içerisinde yer alan Hamsiköy'e ulaşıyoruz. Burada hem Hamsiköy Sütlacı'nın tadına bakıyoruz hem de öğle yemeğimizi alıyoruz. Bu güzel köyü fotoğraflayıp hafızalarımıza da kaydettikten sonra adını, sevdiğimiz birçok Karadeniz Türküsü'nden de hatırlayacağımız meşhur Zigana Dağı Tüneli'nden geçiyoruz. Tünelden geçtikten sonraki iklim değişikliğine de şahit oluyor ve Zigana Dağı'nın muhteşem manzarasını fotoğraflamak için kısa bir mola veriyoruz.  Bir sonraki durağımız Gümüşhane sınırları içerisindeki Torul Kalesi'nin yanında yeni yapılan ve yerden 240 metre yükseklikteki Torul Cam Seyir Terası oluyor. Burada şeffaf taban üzerinde boşlukta yürüyormuşçasına yaşadığımız farklı dakikaların ardından rotamızı bölgede en çok turist çeken, 1550 metre yükseklikte yer alan, yüksek oksijenli havası ve dar alanda en fazla mağara motifine sahip Karaca Mağarası'na çeviriyoruz.  Otelimize geçmeden önce yöresel pestil ve köme alışverişi için tesiste duruyoruz. Ardından otelimize yerleşmek üzere Gümüşhane'ye hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde olacaktır.

 

 

3.Gün : SÜMELA MANASTIRI-SÜRMENE BICAĞI -ÇAY FABRİKASI-UZUNGÖL- DURSUN ALİ İNAN MÜZESİ- HAPSİYAŞ KÖPRÜSÜ- FIRTINA DERESİ

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Trabzon ili Maçka ilçesi Altındere Milli Parkı içinde Karadağ'ın eteklerinde denizden 1150 m yükseklikte bulunan tarihi Sümela (Meryem Ana) Manastırı'na çıkıyoruz. Manastırın tüm bölümlerini rehberimiz eşliğinde geziyoruz. (Restorasyon nedeniyle kapalı olması durumunda Sümela Manastırı'nın uzaktan fotoğrafı çekilecektir.) Ardından Sürmene'ye hareket ediyoruz. Burada meşhur Sürmene Bıçaklar'ını görüp alma fırsatı buluyoruz. Çayın bahçeden toplanıp soframıza gelene kadar geçirdiği serüveni görebileceğimiz bir çay fabrikasının gezilmesi ve çay alışverişi için serbest zamanın ardından Uzungöl'e hareket ediyoruz. Uzungöl'e varışımızın ardından Karadeniz yöresel yaşam tarzının en güzel şekilde yansıtıldığı Dursun Ali İnan Müzesi'ni görebileceğimiz ve göl etrafında fotoğraflar çekerek doğanın tadını çıkartabileceğimiz yürüyüş için rehberimizin yönlendirmelerinin ardından serbest zaman veriyoruz. Belirtilen saatte toplanıp restoranımızda yöresel öğle yemeğimizi alıyoruz. Yemekten sonra Uzungöl'den ayrılıyoruz. Yolumuz üzerinde kayalar üzerine oturtulan kesme taş ayakları, ahşap gövdesi ve üzerini örten yöreye has kiremitli çatısıyla benzerlerinden ayrılan Hapsiyaş Köprüsü'nü görüyoruz. (Köprünün restorasyonunun bitmemesi durumunda uzaktan görüyoruz.) Ardından ülkemizde yağmurlu gün sayısının en fazla olduğu, son derece zengin flora ve faunaya sahip Fırtına Vadisi'ne gidiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama için, Fırtına Deresi kenarında yer alan otelimize yerleşiyoruz. (Arzu eden katılımcılarımız Fırtına Deresi kenarında ekstra olarak yerel işletmeye cüzi bir ödeme karşılığında eğlenceli ve bol adrenalin dolu rafting veya zipline serüveni de yaşayabilir.) Ayrıca burada Seyahat 53'e ait Çay Tarlasında çay toplayarak yöre insanının 100 yıllık uğraşını deneyimliyoruz. Ekibin müsait olması durumunda tulum eşliğinde horon ile eğlence düzenlenecektir.

 

 

4.Gün : KARAGÖL- SARP SINIR KAPISI-BATUM-AVRUPA MEYDANI- FIRTINA DERESİ

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltıdan sonra Borçka şehir merkezine hareket ediyoruz. Burada bizleri bekleyen minibüsler ile doğa harikası Borçka Karagöl'e gidiyoruz. Sessizliğin ve huzurun adresi Karagöl'de göl çevresinde yürüyüşler yapıyoruz.  Ardından Batum'a geçiş için Sarp Sınır Kapısı'na gidiyoruz. Gümrük işlemlerinin hemen sonrasında Batum'a geçip öğle yemeğinde Batum'un yöresel lezzeti Haçapuri ve Armut Suyu'nun tadına bakıyoruz. Yemekten sonra sırasıyla; Medea Alanı, Batum Bulvarı, Tiyatro Meydanı, Avrupa Meydanı ve Orta Cami'yi geziyor panoramik olarak Alfabe Kulesi'ni görüyoruz. Alışveriş için serbest zaman sonrası belirtilen saatte buluşup, Sarp Sınır Kapısı'na geri dönüyoruz. Gümrük işlemlerinin ardından akşam yemeği ve konaklama için Fırtına Deresi'nin kenarındaki otelimize geri dönüyoruz. (Gürcistan PCR Testi zorunluluğunu kaldırana kadar bugünün programı yerine Tobacelazena Gölü, Avusor Yaylası doğa yürüyüşü programı yapılacaktır!)

 

5.Gün : AYDER YAYLASI-PALOVİT ŞELALESİ-ZİLKALE-FIRTINA DERESİ-ÇİNÇİVA KÖPRÜSÜ- RİZE BEZİ-TRABZON ( YÖRESEL CANLI MÜZİKLİ AKŞAM YEMEĞİ)

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, Çamlıhemşin merkezde minibüsler ile yolculuğumuza devam ediyoruz. İlk durağımız, bölgenin bilinen en eski taş kemer köprüsü olan Şenyuv'da (Çinçiva'da) fotoğraf molası veriyoruz. Ardından Kommenos Dönemi'nde karakol kale olarak inşa edilmiş, 3 kaleden biri olan ve Aşağı Kale olarak da adlandırılan, görünümü itibariyle bir kartal yuvasını andıran tarihi Zil Kale'yi ve bölgenin debisi en yüksek şelalesi olan Palovit Şelalesi'ni görüyoruz. Sonrasında aracımıza geçerek  Aşağı ve Yukarı Ambarlık  (Gelin Tülü ) Şelalesi, yayla evleri, çiçekli düzleri, türlü çiçeklerden elde edilen şifalı balı ve kaplıcasıyla sırtını görkemli Kaçkarlar?a dayamış, çam örtülü yamaçlarla, cennet Ayder Yaylası?na hareket ediyoruz. Ülkemize ''Altın Ayı '' ödülünü kazandıran Bal Filmi'ne doğal set olmuş Karadeniz'in en ünlü yaylasında rehberimizin anlatımı ve yönlendirmeleri sonrasında gezinti ve fotoğraf çekimi için serbest zaman veriyoruz. Ardından Fırtına Deresi kenarında öğle yemeğimizi alıyoruz. Yemeğin ardından Rize'de yolumuz üzerinde bölgeye has yöresel ismiyle 'Feretiko' olarak bilinen Rize Bezi mağazasında alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Ardından Trabzon'daki otelimize geçiyoruz. Sonrasında Karadeniz'e özgü yöresel lezzetlerden oluşan akşam yemeğimizi alacağımız restoranımıza geçiyoruz. Burada akşam yemeğimizi alıyoruz ve yöresel canlı müzik keyfi ile güzel bir gece  yaşıyoruz.

 

6.Gün : ATATÜRK KÖŞKÜ-AYASOFYA-BOZTEPE ORDU- BOLAMAN -YASON BURNU -SAMSUN

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası İlk durağımız günümüzde cami olarak da kullanılan, Trabzon İmparatorluğu krallarından 1. Manuel Komnenos zamanında (1238 - 1263) inşa edilmiş Trabzon Ayasofyası oluyor. Burada yöresel el sanatlarından biri olan gümüş alışverişi için serbest zaman veriyoruz. Serbest zaman sonrasında Atatürk'ün 1934 ve 1937 yıllarındaki Trabzon ziyaretlerinde konuk edildiği, Trabzon Belediyesi tarafından o dönemde kullanılan eşyalarla dekore edilerek müze haline getirilen Atatürk Köşkü'nü ziyaret ediyoruz. Ardından  yolumuzun üzerinde ekmek ve  yöresel ürünler alışverişimizi yapıyoruz.  Sonraki durağımız  Ordu Boztepe  oluyor. Adına türküler yazılan Ordu Boztepe'ye aracımızla çıkıyor ve muhteşem manzaranın tadını çıkartıyoruz. (Dileyen misafirlerimiz dönüşte teleferikle kendileri inebilirler.) Öğle yemeği olarak Meşhur Karadeniz Pidesi'ni tadıyoruz. Sonrasında Bolaman'da Yason Kilisesi ve Burnu'nu gördükten sonra panoramik bir yolculuk ile Samsun'a varıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

 

7.Gün : BANDIRMA MÜZESİ-ONUR ANITI- GAZİ MÜZESİ-HAMSİLOS ? SİNOP TEKNE TURU-SİNOP TARİHİ CEZAEVİ - ANKARA

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını Samsun'a getiren Bandırma Vapuru gezimizi yapıp Onur Anıtı (Atatürk Heykeli ) ve Gazı Müzesi'ni  görüyoruz. Karadeniz'in en mutlu şehri olan Sinop'a hareket ediyoruz. Sinop'ta yöresel öğle yemeğimizi almak üzere restoranımıza geçiyoruz. Yemeğin ardından bu güzel şehrimizin denizden nasıl göründüğünü deneyimlemek için tekne turu yapıyoruz. (Havanın elverişli olması durumunda). Tekne turumuz sonrasında  ''Tatar Ramazan'', ''Uçurtmayı Vurmasınlar'' gibi çok sayıda tanınmış filme set olmuş Tarihi Sinop Cezaevi'ni  rehberimizin anlatımı eşliğinde geziyoruz. Ardından Karadeniz'in sayısız güzelliklerinden yalnızca bir tanesi olan ve coğrafi oluşumu bakımından ülkemizde eşi benzeri olmayan Hamsilos Fiyordu'na varıyoruz. Burada kısa bir fotoğraf molası veriyoruz. Gezimizi sonlandırmak üzere Ankara'ya dönüş yoluna geçiyoruz. Gece geç saatlerde Ankara'ya varıyoruz.

Bir başka Seyahat53 turunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.

NOT: (Esenboğa, Orgi,Trabzon Havaalanlarından Katılımlarda Ücretsiz Transfer Sağlanacaktır.)

vioft2nntf|00002000B993|AcentaPro_GezecekYer_DB|Tur_Program|icerik|347957E2-60D7-4D98-A134-B18D4C39458F
vioft2nnt8|00002000B993|AcentaPro_GezecekYer_DB|Tur_Program|icerik|223272EC-DEC8-4745-BF63-BA9B1EFCB831
VB. Otelin web sitesini ziyaret et.